X Y Z Generáció Együtt a Munkában

HGyakori manapság, hogy 52 évesen 21 éves kollégával kell naponta több órát töltened és együtt dolgoznod. Más mentalitás, más motiváltság, más tapasztalat jellemző mindkét generációra. Vannak praktikák és gyakorlati tanácsok, amelyek összeegyeztethetővé és gördülékennyé teszi a közös munkát.
A tréning célja, hogy az egy közösségben dolgozók megértsék a különböző generációk viselkedését és egyfajta önrálátást biztosítson gyakorlati tapasztalatok és élmények feldolgozása segítségével.

A tréningen iránymutatást és segítséget adunk ahhoz, hogy a húszas évei elején járó pályakezdőt vezetőként képesek legyünk elkötelezetté tenni vállalatunk iránt.
A legtöbb esetben időt és sok pénzt áldozunk arra, hogy betanítsuk az újdonsült kollégáinkat, éppen ezért nagy veszteség ér bennünket, ha egyik napról a másikra eltűnik.
Egy középkorú X generációs, nehezen érti meg az Y gondolkodását, motivációit, céljait, döntéseit, ám ezek nélkül nem működik a közös munka. Olykor dupla energiát és rengeteg stresszt, nehézséget okozhat az együttműködés.
Pontosan ezeknek a helyzeteknek az elkerülése érdekében dolgoztuk ki ezt a tréning anyagot.
Számos gyakorlattal és ezáltal felismerésekkel juttatjuk el a résztvevő vezetőket a megértés szintjére, ami más másnaptól segíti a munkájukat.

A bizalom kiépítése, megtartása nem csak az értékesítőn múlik. Minden olyan kollégád, aki bármilyen formában érintkezik az ügyféllel, felelős az ügyféllel való kiváló kapcsolatért.

Ez a kiváló kapcsolat egy együttműködés során több ponton is elcsúszhat, ezért a Te céged összes munkatársának tudnia kell, hogy melyik ügyféllel, hogyan kell bánni.

A tréning főbb pontjai:

Érzelmek, érdekek, kapcsolatok a munkahelyen

Kommunikáció

Viszonyulás az értékrendekhez

Tudás, tekintély, presztízs

Munka, magánélet

Motiváció

Veszélyek és csapdák

Vezetők és beosztottak generációs konfliktusai

Vállalati kultúrák, a generációs kapcsolódás

Tréning gyakorlati pontjai:

N

Elakadások számbavétele

N

Generációk mintázatalkotása, együttműködése, lehetőségek

N

Tapasztalatok, gondolatok közös feldolgozása

N

Legjobb praktikák

N

Új, testreszabott lehetőségek közös megalkotása a különböző generációk erősségeinek figyelembevételével

Fenti pontok adják a tréning keretét. Ezeket a pontokat a tréner minden esetben kiegészíti az adott cég és a résztvevői csapat aktuális helyzetével, problémáival, azok megoldási lehetőségeivel, azaz teljes mértékben cégspecifikussá teszi.

„KITAPOSOTT ÖSVÉNY GARANCIA”

Garantáljuk Neked, hogy nem egy sokadik sales képzésen fogsz részt venni, hanem a megtapasztalt, kipróbált és biztosan működő bizalomépítési technikákat és módszereket fogod megtanulni.

Kérj most ajánlatot, 24 órán belül felveszi Veled a kapcsolatot cégünk döntéshozója

Töltsd ki az alábbi űrlapot, cégünk döntéshozója 24 órán belül felveszi Veled a kapcsolatot, megküldi az ajánlatunkat és a referencialistánkat.

 


Akik már kipróbáltak minket: